Tijs Rooijakkers πŸ‡³πŸ‡±

Sketches in space

Tijs Rooijakkers maakt grootschalige sculpturen die eruitzien als schetsen in de ruimte. Ze vloeien op natuurlijke wijze en onthullen het verborgen potentieel van een plek. Met zijn werk wil Tijs Rooijakkers mensen verwonderen en met verwondering en een open geest naar de wereld om hen heen laten kijken.

Als beeldend kunstenaar is Tijs Rooijakkers gefascineerd door processen, door hoe dingen ontstaan ​​en transformeren. Dat magische moment waarop iets overgaat van niets naar iets, van 0 naar 1. Waar tijd vloeibaar wordt en tegenstellingen versmelten: verleden en toekomst, stilte en beweging, avontuur en veiligheid. In zijn ruimtelijke stills speelt hij met deze contrasten en creΓ«ert zo een multidimensionale wereld.

In de afgelopen 15 jaar heeft Tijs Rooijakkers veel sculpturen en installaties gemaakt in de openbare ruimte, musea en openbare gebouwen. Vaak door het publiek erbij te betrekken, zoals bij het prijswinnende community art project Woensel Supertoll! in Eindhoven. En altijd door de grenzen van het technisch mogelijke op te rekken door te experimenteren met nieuwe materialen en constructies. De laatste jaren richt hij zich meer op permanent en grootschalig opdrachtwerk, zoals het artistieke randbeveiligingsproject Stillleven in het Westfriesgasthuis in Hoorn en de zwaartekracht tartende sculptuur Leap into the Deep op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven.