Rainer Bonk 🇩🇪

Rainer Bonk • geboren 1945 in Lemgo (Lippe)
Mijn roots liggen in sieraden en productontwerp. Naast esthetische categorieën stroomden overwegingen over betekenis en doel, evenals haalbaarheid in de context van bepaalde vereisten altijd in mijn creatieve werk.
Naast mijn werkzaamheden op het gebied van ontwerpen ontwikkel en vervaardig ik modellen voor seriegietprocessen. Sinds 1998 houd ik mij voornamelijk bezig met het ontwikkelen van thematische action art concepten en installaties die gerealiseerd worden in de openbare ruimte. In dit verband de kunstfiguur “Blue Sheep” en “Action Blue Herd of Peace”.

Deelname aan internationale kunstevenementen en kunstbeurzen.

In al mijn artistieke activiteiten is de kwestie van sociale waarden bijzonder belangrijk voor mij, met name sociaal en tolerant denken en handelen, evenals sociale verantwoordelijkheid. Mijn doel is om het bewustzijn in de context van sociaal-ethische kwesties tot op zekere hoogte te veranderen.
Ik denk dat artistieke activiteiten daar heel geschikt voor zijn, als je erin slaagt om je boodschappen via de media te laten doordringen in de samenleving.

Een ander doel is het stimuleren en bevorderen van creativiteit, creatieve creativiteit. Activiteit, creativiteit, publieke waardering van de prestaties door tentoonstellingen en media-aandacht leiden tot mooie succeservaringen en zijn nuttig voor de ontwikkeling van prestatiebereidheid en zelfvertrouwen, vooral bij kinderen en adolescenten.