Brigitte Boss 🇳🇱 Museum/Galerie/Atelier

Brigitte Boss (Harderwijk 1968)
Paardensculpturen: Brons

“Voor mij is het paard een ultieme beweger, zelden statisch als het vrij is. Zijn pure lichaamstaal en kracht blijven me fascineren!” (Brigitte baas)

KRACHT DIE ME BEWEEGT – EEN LEVENDE VERBEELDING
Waar het leven zichtbaar blijft

Brigitte -autodidact- begon met beeldhouwen in 2015. Ze heeft het vermogen om de emotionele complexiteit van een paard vast te leggen. Het werk kenmerkt zich door het onregelmatige vlak waarin de handbewegingen van Brigitte duidelijk zichtbaar zijn. Mobiliteit komt voort uit de beeldstructuur. De gelaagdheid van de gemodelleerde elementen en het kleurgebruik doen denken aan hoe kunstenaars hun werk creëren. Het spel van licht zorgt voor de hoogste expressie en vertedering

Haar objecten lijken hun eigenschappen en vorm schijnbaar vanzelf te ontwikkelen. Zo lijken ze er meteen te zijn. Ze stelt zich open voor wat ze om zich heen ziet en maakt haar foto’s naar eigen goeddunken, geïnspireerd door de natuur. Haar werk omvat vaak figuratieve sculpturen van paarden in actie en interactie tussen paarden onderling. Realistische vaste vormen die uitgroeien tot een absolute eenheid. De fysieke poses van deze objecten; hun oren, ogen en snuit vertellen een verhaal. De kijker kan echter zijn eigen verbeelding prikkelen, zoals de maker al heeft gedaan.

In opdracht vervaardigt Brigitte:
Paardenbeelden op ware grootte voor de openbare ruimte, relatiegeschenken, sporttrofeeën of afbeeldingen van uw eigen paard of pony.

Haar sculpturen zijn in brons gegoten in een gelimiteerde oplage van 8 en 4 EA (Epreuve d’Artiste), elk gesigneerd en genummerd.